Viool
De Spelerij

Viool

De Viool is een snaarinstrument dat behoort tot de familie van de strijkinstrumenten. Het heeft een karakteristieke zandloperachtige vorm, met een holle klankkast en een lange hals. Het instrument bestaat uit vier snaren, gestemd in de tonen G-D-A-E, die worden bespeeld met behulp van een strijkstok.
De viool heeft een heldere en expressieve klank, die zowel melodieën als harmonieën kan spelen. Het is een van de meest veelzijdige instrumenten en wordt gebruikt in verschillende muziekgenres, waaronder klassiek, jazz, folk en popmuziek.
Het bespelen van de viool vereist techniek en vaardigheid. De muzikant plaatst de kin op de kinsteun en ondersteunt het instrument met de schouder. Met de linkerhand worden de snaren ingedrukt op verschillende posities om verschillende tonen te produceren, terwijl de rechterhand de strijkstok over de snaren beweegt om geluid te produceren.
De viool kan zowel solo als in ensembleverband worden gebruikt. Het is een instrument dat expressie en emotie kan overbrengen, en het wordt vaak gebruikt voor virtuoze solostukken en als onderdeel van een orkest of kamermuziekensemble.
De viool is een instrument met een rijke geschiedenis en wordt al eeuwenlang bespeeld. Het heeft een uniek en herkenbaar geluid dat zowel subtiel als krachtig kan zijn. Het is een instrument dat veel muzikanten inspireert en blijft fascineren vanwege zijn schoonheid en veelzijdigheid.

Onze docenten

  • Isabel

    Isabelle Doodhagen

    Viool

Muziekschool de Spelerij

Trompet

Piano

Cello

Viool

Gitaar

Dwarsfluit

Saxofoon

Hoorn

Trombone

Zang

Bugel

Tuba

Traverso

Orgel

Keyboard

Elektrische gitaar

Drumstel

Bariton