Trombone
De Spelerij

Trombone

De Trombone is een koperen blaasinstrument dat behoort tot de familie van de koperblazers. Het heeft een langwerpige buis met een uitschuifbare schuif, ook wel de ‘schuifbeker’ genoemd. Door de schuif in en uit te schuiven, kan de lengte van de buis worden aangepast, waardoor verschillende tonen worden geproduceerd.
De trombone heeft een krachtige en expressieve klank. Het kan zowel melodieën als harmonieën spelen en heeft een breed bereik. Het instrument wordt vaak gebruikt in symfonieorkesten, jazzbands, fanfares, harmonieorkesten, brassbands en militaire bands.
Het bespelen van de trombone vereist een goede ademhalingstechniek en lipcontrole. De muzikant plaatst zijn lippen op het mondstuk en blaast lucht door de buis, terwijl hij de schuif gebruikt om de toonhoogte te veranderen. Door de schuif op verschillende posities te plaatsen, kan de muzikant verschillende noten en effecten produceren, zoals glissando’s en vibrato.
De trombone voegt diepte, kracht en dynamiek toe aan een muziekstuk. Het kan zowel solo als in ensembleverband worden gebruikt en kan verschillende muziekstijlen aan, variërend van klassiek tot jazz, pop en rock. De trombone kan zowel lyrische melodieën spelen als krachtige en energieke accenten toevoegen aan de muziek.

Onze docenten

  • Mijndert Baas

    Mijndert Baas

    Bariton / Bugel / Hoorn / Trombone / Trompet / Tuba

Muziekschool de Spelerij

Trompet

Piano

Cello

Viool

Gitaar

Dwarsfluit

Saxofoon

Hoorn

Trombone

Zang

Bugel

Tuba

Traverso

Orgel

Keyboard

Elektrische gitaar

Drumstel

Bariton