Elektrische Gitaar
De Spelerij

Elektrische gitaar

De Elektrische Gitaar is een snaarinstrument dat wordt versterkt door middel van elektrische signalen. Het bestaat uit een massief lichaam, meestal gemaakt van hout, met een hals en frets waarop metalen snaren zijn gespannen.
In tegenstelling tot de akoestische gitaar, die zijn geluid akoestisch produceert, maakt de elektrische gitaar gebruik van elektromagnetische pickups om de trillingen van de snaren op te vangen en om te zetten in elektrische signalen. Deze signalen worden vervolgens versterkt en verwerkt door een gitaarversterker, waardoor het geluid luider en vervormd kan worden.
De elektrische gitaar biedt een breed scala aan klankmogelijkheden, van heldere en scherpe tonen tot zware en vervormde klanken. Dit komt door de verschillende instellingen en effecten die kunnen worden toegepast op de versterker en de gitaar zelf, zoals toonregeling, distortion, reverb en delay.
Het instrument wordt veel gebruikt in verschillende muziekgenres, zoals rock, blues, jazz, pop en metal. Het stelt gitaristen in staat om expressief te spelen met behulp van technieken zoals buigen van snaren, vibrato en glijden over de frets.
De elektrische gitaar heeft een iconische status verworven in de muziekwereld en is een belangrijk instrument geworden in zowel live-optredens als opnames. Het biedt gitaristen de mogelijkheid om hun eigen unieke geluid te creëren en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe muziekstijlen en innovatieve speeltechnieken.

Onze docenten

  • Pieter

    Pieter Mondria

    Elektrische gitaar / Gitaar

Muziekschool de Spelerij

Trompet

Piano

Cello

Viool

Gitaar

Dwarsfluit

Saxofoon

Hoorn

Trombone

Zang

Bugel

Tuba

Traverso

Orgel

Keyboard

Elektrische gitaar

Drumstel

Bariton