Drumstel
De Spelerij

Drumstel

Het Drumstel, ook wel bekend als drumkit, is een verzameling van verschillende percussie-instrumenten die samen worden bespeeld door een drummer. Het bestaat meestal uit verschillende onderdelen, waaronder een bassdrum, snaredrum, toms, hi-hat, bekkens en andere accessoires.
De bassdrum is het grootste onderdeel van het drumstel en wordt bespeeld met een voetpedaal. Het produceert een diepe, lage toon en wordt vaak gebruikt om het ritme en de beat van de muziek te bepalen.
De snaredrum is een kleinere trommel die een scherp en knapperig geluid produceert. Het wordt bespeeld met drumstokken en wordt vaak gebruikt om accenten en accentuaties toe te voegen aan de muziek.
De toms zijn trommels van verschillende grootte die boven de bassdrum zijn geplaatst. Ze produceren een diepere toon dan de snaredrum en worden gebruikt om fills en ritmische patronen toe te voegen aan de muziek.
De hi-hat bestaat uit twee bekkens die op elkaar worden geplaatst en met een voetpedaal worden bediend. Het kan worden gespeeld met drumstokken of met de voet en produceert een sissend geluid. Het wordt vaak gebruikt om het ritme en de groove van de muziek te bepalen.
De bekkens zijn metalen schijven die verschillende tonen en klanken kunnen produceren, afhankelijk van hoe ze worden bespeeld. Er zijn verschillende soorten bekkens, zoals de ride, crash en splash bekkens, die elk een uniek geluid hebben en worden gebruikt om accenten en effecten toe te voegen aan de muziek.
Het drumstel kan worden aangevuld met andere accessoires, zoals een cowbell, woodblock of tamboerijn, om extra klanken en texturen aan de muziek toe te voegen.
Het drumstel is een veelzijdig instrument dat wordt gebruikt in verschillende muziekstijlen, zoals rock, jazz, pop en nog veel meer. Het speelt een essentiële rol in het ritme en de groove van de muziek en voegt energie en dynamiek toe aan een nummer.

Onze docenten

  • Hugo

    Hugo Hinkel

    Drumstel

Muziekschool de Spelerij

Trompet

Piano

Cello

Viool

Gitaar

Dwarsfluit

Saxofoon

Hoorn

Trombone

Zang

Bugel

Tuba

Traverso

Orgel

Keyboard

Elektrische gitaar

Drumstel

Bariton