Nienke Veldhuizen
De Spelerij

Nienke Veldhuizen

Nienke Veldhuizen speelt van jongs af aan saxofoon. Op haar 9e is ze begonnen met saxofoon spelen, waarna ze in diverse orkesten en ensembles heeft gespeeld. Ze wilde graag meer met muziek doen, wat heeft geleid tot haar huidige studie op ArtEZ conservatorium in Zwolle. Hier studeert zij klassiek saxofoon waarbij ze les krijgt van Johan van der Linden en Femke IJlstra. Op dit moment volgt ze een minor jazz en pop bij Allard Buwalda.

Nienke is actief in zowel de klassieke als lichte muziek. Zo speelt ze o.a. bij het Gelders Fanfare Orkest en de ArtEZ bigband. Naast het saxofoon spelen is ze actief met dirigeren. Ze heeft meegewerkt aan verschillende volwassen leerorkest projecten en heeft diverse jeurgdorkesten gedirigeerd.

Naast deze werkzaamheden is ze zeer actief in het lesgeven. Ze geeft saxofoonles van jong tot oud bij verschillende verenigingen en muziekscholen. Hierin maakt ze samen met de leerling een zo persoonlijk mogelijk lesplan en probeert ze er met haar enthousiaste aanpak zoveel mogelijk uit te halen wat erin zit. Hierin staat het plezier hebben in muziek maken absoluut voorop.

Lijkt jou het ook leuk saxofoonles te volgen? Schrijf je dan nu in!

Mijn lessen

Saxofoon

Muziekschool de Spelerij