Joke Hooikammer
De Spelerij

Joke Hooikammer-de Graaf

Docent Piano lichte muziek / Keyboard / Orgel 

Joke studeerde aan het Utrechts Conservatorium  piano, orgel en kerkmuziek. Naast haar werk als docent in Elburg is ze ook pianodocent bij Muziekonderwijs Genemuiden en heeft ze een grote regionale prive lespraktijk in Wezep. Ook is ze dirigent van het koor To You In Epe en dirigeert regelmatig projectkoren. Ze is organist van de Oude Kerk Ermelo en tevens van de Westerkerk Ermelo en de Kruiskerk Wezep. Ze geeft soloconcerten en begeleidt solisten, zo vormt ze een duo met de sopraan Clara de Vries. 

Joke geeft les op verschillende toetsinstrumenten : 

De pianolessen Lichte Muziek worden gegeven op een digitale piano ( Roland en Yamaha). Voor je studie thuis kun je een digitale piano, maar ook prima een akoestische piano gebruiken. Je leert kennis maken met allerlei stijlen, van pop tot blues en jazz. Je leert noten lezen aan de hand van een pianomethode maar ook akkoordenschema’s spelen en liederen begeleiden met akkoorden. Je persoonlijke muzikale voorkeur zal uiteindelijk bepalen welke weg je inslaat, dus echt muziekles op maat. 

In de keyboardlessen leer je een melodielijn spelen in je rechterhand en akkoorden in je linkerhand. Je leert de mogelijkheden (ritmes en sounds) van het keyboard  gebruiken, er wordt les gegeven op een mooi Tyros keyboard. Ook in deze lessen bepaal je samen met Joke welke muziek je graag wilt leren spelen. 

In het leslokaal staat een prachtig 3 klaviers Johannes-orgel waar Joke  de orgellessen op geeft. Het orgel is eigenlijk een compleet orkest in 1 instrument. Er zijn allerlei klanken uit een orgel te halen die ook in een orkest voorkomen, zoals viool, trompet, klarinet. 

Je leert eerst spelen met 2 handen en als je groot genoeg bent komt daar ook het pedaalspel voor je voeten bij. Joke kan je ook leren om liederen te begeleiden op orgel. Soms wordt er voor de lessen een uitstapje gemaakt naar een echt pijporgel, oa in de Grote Kerk van Elburg.   

In alle lessen staat naast het aanleren van een goede techniek het plezier beleven aan het muziek maken centraal. Als docent vind ik het mooi om te zien hoe een leerling zich muzikaal ontwikkelt en sta ik als docent echt naast de leerling. Een fijne, ontspannen sfeer is heel belangrijk in de les en zal de leerling ook laten groeien. 

www.jokehooikammermusicus.nl 

Mijn lessen

Piano

Keyboard

Orgel

Muziekschool de Spelerij