Ischa Kooistra
De Spelerij

Ischa Kooistra

Ischa (1999) begon van jongs af aan cello te spelen. Hij was gefascineerd door het instrument omdat hij op jonge leeftijd aan de snaren plukte. Vervolgens startte hij op jonge leeftijd met cellolessen en begon te spelen in verschillende orkesten, waaronder het Haydn Jeugd Strijkorkest te Groningen.

Na zijn middelbare school begon hij zijn studie bij Karlien Bartels aan het conservatorium in Zwolle. Tijdens zijn studie kreeg Ischa verschillende lessen en masterclasses van internationaal erkende musici zoals Rene Berman, Florent Maigrot, Sara Kapustin, Maria Paula Majoor, Harriet Krijgh, Joachim Eilander, Denis Shapovalov en vele anderen.

Na zijn bachelor zette hij zijn studie voort bij Jeroen den Herder aan het conservatorium in Utrecht. Daarnaast geniet hij van improvisatie en het spelen in verschillende genres zoals jazz, blues en wereldmuziek.

Om zijn muzikale horizon te verbreden, werkt(e) hij samen met musici zoals Tobias Nijboer, George Dimitriu en Oene van Geel.

Bovendien past Ischa percussieve technieken toe op de cello. Hij heeft de afgelopen jaren zelf verschillende geluiden en ritmes verkend. Vanuit zijn perspectief opent dit een nieuwe wereld van geluiden op de cello.

Deze technieken past hij bijvoorbeeld toe in het ensemble Woodcraft. Een ensemble dat eigen muziek componeert en verscheidene prijzen heeft gewonnen. Waaronder de jury- en de publieksprijs van de Dutch Jazz Competition 2022.

Naast al deze genoemde activiteiten is Ischa erg enthousiast over leservaring in de regio’s Zwolle en Utrecht.

Mijn lessen

Cello

Muziekschool de Spelerij